Украинският генерален щаб съобщава в сводката си от тази сутрин, че руската армия отново атакува в района на Авдеевка след два дни на относително затишие.

В авдеевското направление врагът възобнови настъпателните действия и не изоставя опитите да обкръжи Авдеевка. Нашите военни удържат отбраната и нанасят на врага многочислени загуби, заявяват от щаба.

За възобновяване на атаките по фланговете край Авдеевка пишат и украинските военни блогъри, пише руската редакция на BBC. Според тях на места руснаците са успели да напреднат, но само няколкостотин метра.

На 19 октомври беше съобщено, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни е посетил района на Авдеевка (както и Купянск).

Политико: Украйна ударила по Луганск с ATACMS

Политико: Украйна ударила по Луганск с ATACMS

Този ход, бележи голямо засилване на защитата на Украйна от страна на САЩ

Като цяло, съдейки по сутрешния доклад на украинския генерален щаб, честотата на руските атаки нараства: освен Авдеевка, руснаците са атакували 30 пъти в най-северния участък на фронта, в района на Купянск, както и 12 пъти - малко на юг, близо до село Надежда (15 км точно западно от Сватово). Още 16 нападения са извършени в района на Мариинка.

Генералният щаб твърди, че всички атаки са отблъснати.

Украинският генерален щаб не съобщава нищо за двата нови десанта на украински войски на левия бряг на Днепър край Херсон, за които военни блогъри съобщиха през последните три дни.

Русия ожесточава атаките срещу Авдеевка

Русия ожесточава атаките срещу Авдеевка

Двама души са загинали през вчерашния ден