Най-новата фрегата "Адмирал Григорович" въоръжен с крилати ракети "Калибр", който попълни запасите си в сирийското пристанище Тартус, е готов за изпълнение на бойни задачи в състава на руската корабна група, съобщи "Интерфакс", позовавайки се на руски военно-дипломатически източник.

Крилатите ракети "Калибр", с които е въоръжена фрегатата "Адмирал Григорович", позволяват да се нанасят високоточни удари по обекти на терористите из цялата територия на Сирия", съобщи източникът.

Той заяви, че след влизането в пристанището Тартус на фрегатата следва подготовка към бойна дейност, проверяват се бордовите и радиоелектронни системи на управление на ракетното въоръжение, екипажът се занимава с тренировки.

"Корабът попълни всички запаси след края на преминаването от Черно в Средиземно море. Фрегатите са готови за изпълнение на бойни задачи в състава на групата на руските кораби, в която влизат тежкият авионосец крайслера "Адмирал Кузнецов" и атомният крайслер "Петр Великий", съобщи източникът.

Палубната авиация на крайслера "Адмирал Кузнецов" изпълнява полети във въздушното пространство на Сирия за изучаване на театъра на военните действия. Корабната група на руската федерация е готова за започване на удари по терористите във всеки момент, допълни източникът.