Опасност от нападение от безпилотни летателни апарати (БЛА) обявиха във Воронежска и Курска област, Русия. Това съобщи пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации за региона в канала Telegram с позоваване на данни на РСЧС, информира ТАСС.

"Опасност от нападение от безпилотни летателни апарати! Молим населението за спокойствие", се казва в съобщението.

Губернаторът на региона Александър Гусев призова жителите да запазят спокойствие, като отбеляза, че силите за противовъздушна отбрана са в готовност. "Следвайте предупрежденията на регионалното правителство или руското министерство на извънредните ситуации. Бъдете готови бързо да се преместите в стая без прозорци, а ако сте на улицата, в сграда, паркинг или подземен проход", добави той.

Експлозия повреди кафене във Воронеж

Експлозия повреди кафене във Воронеж

Експлозията е станала в ранните часове

По-късно заплахата беше отменена.

Заплахата от нападение от безпилотни летателни апарати (БЛА) е отменена и в района на Курск, според канала Telegram на Министерството на извънредните ситуации за региона.

Губернаторът на региона Роман Старовойт предупреди за опасността от атака на БЛА в 20:59 московско време. По-късно системата за противовъздушна отбрана свали четири дрона над Курск и района на Курск.

Напоследък граничните райони на Русия с Украйна са подложени на атаки с артилерия и дронове, като най-засегната е Белгородска област, но атаки са регистрирани и в Курска област.

В Курска област опасност от нападение от украински безпилотници

В Курска област опасност от нападение от украински безпилотници

Старовойт съобщи по-рано за обстрел от украинска страна в два района