Руски шегаджии обявиха, че са измамили принц Хари, като са го накарали да вярва, че е разговарял с прочутата активистка за климата Грета Тунберг, след като британският таблоид "Сън" разкри подробности за шегаджийските разговори, съобщава "Франс прес".

"Това бяхме ние", обяви Владимир "Вован" Кузнецов за АФП в отговор на информацията, публикувана на първа страница на "Сън", в която се казва, че принцът е бил измамен в два разговора с него и Алекс "Лексус" Соляров.

Двамата, известни като "Вован и Лексус", си създадоха навик да се майтапят с политици и поп звезди в шегаджийски разговори.

Сред предишните им жертви са турския президент Реджеп Тайип Ердоган, поп иконата Елтън Джон и британския премиер Борис Джонсън, когато той беше външен министър през 2018 г.

В разговорите, които са се провели през декември и януари, принцът е бил подмамен да вярва, че говори с Тунберг и нейния баща Сванте.

Британското издание уточнява, че той е подкрепил Тунберг и е атакувал американския президент Доналд Тръмп заради позицията му относно климатичните промени.

"За съжаление светът се ръководи от някакви много болни хора, така че хората като вас и по-младото поколение са онези, които ще направят цялата промяна", коментирал принц Хари.

"Смятам, че самият факт, че Доналд Тръмп лансира въглищната индустрия, е толкова голям в Америка, че ръцете му са оцапани с кръв", отбелязал още принцът.

Допълва се, че двамата руснаци също така са склонили Хари да обсъди решението си да напусне кралския двор, както и да коментира водещи политици.

За британския премиер Борис Джонсън Хари коментирал: "Той е добър човек, така че ти си един от малкото хора, които могат да погледнат в душата му и да го накарат да почувства и повярва в теб. Но трябва да разбереш, че понеже той е толкова време наоколо като всички тези други хора, те вече живеят по отъпкани пътища и не могат да се променят."

Относно преместването в Северна Америка със съпругата си Мегън и бебето им Арчи, Хари е казал, че това е "правилното решение, за да мога да защитя сина си" от постоянно медийно внимание.

"Това е сложен въпрос, но ще започнем нов живот", добавил той.

Херцогът на Съсекс настоял, че "никой не ни е лишил от титлите", казвайки, че британската преса е преувеличила въпроса за бъдещия им кралски статус.

"Очевидно сме помолени да не използваме титлите си, за да печелим пари, което никога не бихме направили", допълнил Хари.

Освен това се твърди, че Хари е намекнал за напрежение в кралския двор, когато руските шегаджии го попитали дали нормалният живот е по-лош от кралския живот.

"О, не, мисля, че е много по-добре", отвърнал той, преди да добави: "Забравяте, бях във въоръжените сили в продължение на 10 години, така че съм по-нормален, отколкото моето семейство би искало да смята", изтъкнал принцът.