Русия отново атакува Украйна с безпилотни летателни апарати от типа "Шахед".

През нощта в град Харков в Източна Украйна са били регистрирани експлозии, съобщи украинският телевизионен канал "Дом". Украинският вестник "Правда" също информира за няколко взрива в Одеса.

Местните власти все още не са коментирали ситуацията, оставяйки естеството и причината за експлозиите неизвестни.

В отговор на инцидентите в няколко региона, включително Харков и Одеса, е обявена въздушна тревога.

Русия отново атакува Украйна с безпилотни летателни апарати от типа "Шахед".

Експлозиите избухнаха първо в Николаев, а след това и в Одеса. Военновъздушните сили съобщават за комбинирана атака - в Одеска, Николаевска, Херсонска, Запорожка, Донецка и Днепропетровска област - заплаха от ударни безпилотни летателни апарати.

В същото време в Полтавска, Черкаска, Днепропетровска, Харковска и Кировоградска област има заплаха от балистични оръжия.

Говорителят на Украинската доброволческа армия "Юг" Серхий Братчук заяви, че в Одеса се водят боеве от силите за противовъздушна отбрана.

"Не се намесвайте в информационните потоци. Вашата задача е да спазвате правилата за безопасност по време на въздушната тревога", написа той в канала си в Телеграм.Според Оперативното командване "Юг" в момента руските военни атакуват Южна Украйна с бойни дронове.

"Вероятни са няколко вълни от атаки. Нивото на ракетна заплаха също е изключително високо - в Черно море е регистрирана активност на ракетоносци", подчертава командването.

Русия официално напусна зърнената сделка
Обновена

Русия официално напусна зърнената сделка

Решението не било свързано с атаката срещу Кримския мост

По-късно сутринта украинските военни съобщиха, че всички шест летящи по Одасе ракети тип "Килибър" са успели да свалят. Информацията е на оперативното командване "Юг".

Отломките от свалените ракети са предизвикали обаче пожари, повредени са обекти от пристанищната инфраструктура, както и няколко частни дома. Един човек е ранен при въздушната атака.

Преди атака с калибри, Одеса е била подложена на вълна атака с дронове - свалени са 21 безпилотни летателни апарата тип "Шахед". В Николаевска област - дроновете са били четири, като един от тях е ударил обект на промишлеността.

Зеленски предлага на Турция и ООН сделка за зърното без Русия

Зеленски предлага на Турция и ООН сделка за зърното без Русия

Опит за спасяване на света от глад