По време на специалната операция с използване на високо прецизни оръжия руските въоръжени сили са унищожили четири контролни пункта, включително тези на батальоните за терористична отбрана "Харков-1" и "Харков-2". Генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален говорител на руското Министерство на отбраната, докладва, че е унищожена база за обучение на чуждестранни наемници край Николаев.

Твърдението е част от редовния сутрешен доклад на Министерство на отбрана на Русия. Припомняме, че за ударите по Николаев съобщиха и украинските власти, като те докладваха за попадение в жилищна кооперация.

Експлозии в Николаев и Херсон

Експлозии в Николаев и Херсон

Вечерта е обстрелвана и Сумска област

Според Конашенков руските въоръжени сили са поразили също така жива сила и военна техника на въоръжените сили на Украйна в 32 района, база за ремонт на техника на ВСУ край Лисичанск, осем склада за боеприпаси и оръжие край Шевченков в Херсонска област, Спорний в Донецка област, Николаев и Очаков в Николаевска област и база за гориво край Кулбакин в Николаевска област.

Припомняме, че вчера руското МО обясни, че ракетният удар от предния по Кременчук, когато руска ракета се заби и подпали търговски център в града, е бил удар с високо прецизни оръжия по склад с американски и европейски боеприпаси. 

Предният ден западни анализатори предупредиха, че Русия изчерпва запасите си от прецизни оръжия и атаките й ще стават все по-кървави, тъй като техниката, която насочва към Украйна не е модерна. Другата версия - украинската - е, че именно всяването на паника и хаос е една от целите на руската армия.