Осем израелски войници са убити в южната част на Газа в събота, съобщи Reuters, позовавайки се на информация армията. Същевременно продължава натискът на военните сили в района на град Рафах. Атакувани са няколко района на Газа, като са убити най-малко 19 палестинци.

По-рано въоръженото крило на Хамас заяви, че негови бойци са нападнали от засада бронетранспортьор и са убили и ранили израелски войници в района на Тел Ал-Султан в западната част на Рафах, обект на израелски натиск от седмици.

Израелски танкове напреднаха в Тел Ал-Султан. Паднаха снаряди в крайбрежната зона, превърнала се в убежище за хиляди палестинци, разселени вече няколко пъти.

Хамас: Израелски въздушен удар е убил двама заложници в Рафах

Хамас: Израелски въздушен удар е убил двама заложници в Рафах

Групата публикува видео в нейния канал в Telegram, но не оповести имената на тези, за които се твърди, че са били убити

При израелски въздушни удари са засегнати две къщи в предградията на град Газа, като най-малко 15 души са били убити. Други четирима са загинали при други атаки на юг.

Израелската армия съобщи в събота, че силите на страната са заловили големи количества оръжие над земята и в подземни тунели на Хамас в Рафах. Според армията освен това в петък пет ракети са били изстреляни от Хамас от хуманитарната зона в централната част на Газа, като две от тях в Израел, а три - на територията на анклава.

За САЩ броят на цивилните жертви в Газа е твърде висок

За САЩ броят на цивилните жертви в Газа е твърде висок

Отново предупреди съюзника Израел да не преследва само военни цели