Апелативният съд в Скопие е отхвърлил обжалването от страна на бившия премиер на Македония Никола Груевски като "неоснователно", което той заведе срещу съдебно решение за налагането на присъда от две години затвор, съобщава МИА.

Съдът в Скопие частично е одобрил жалбата от страна на друг подсъдим, а именно - бившия заместник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски. Апелативният съд променя част от присъдата на първата съдебна инстанция и го осъжда на 4 години и 6 месеца затвор, като същевременно потвърждава останалата част от присъдата на първоинстанционния съд. На първа инстанция Поповски беше осъден на 6 години и половина затвор. 

Бившият премиер на Македония Никола Груевски осъден на 2 г. затвор
Обновена

Бившият премиер на Македония Никола Груевски осъден на 2 г. затвор

47-годишният политик не беше в съда при прочитането

Наказателният съд в Скопие на 23 май 2018 г. след съдебен процес по т. нар. дело "Танк" относно незаконна покупка с бюджетни средства на луксозен "Мерцедес Бенц" на стойност 600 хил. евро, осъди Гьоко Поповски на 6 години и 6 месеца, а Никола Груевски беше осъден на две години като "подбудител". Двамата обжалваха съдебното решение пред Апелативния съд в Скопие.

Никола Груевски подаде оставка

Никола Груевски подаде оставка

ВМРО-ДПМНЕ насрочи извънреден конгрес преди Коледа