Съдията Емет Съливан официално прекрати наказателното дело на Майкъл Флин, с което приключи измъчено тригодишно производство, предаде Си Ен Ен.

Телевизията припомня, че президентът Доналд Тръмп официално помилва Майкъл Флин за Деня на благодарността.

Тръмп помилва Майкъл Флин

Тръмп помилва Майкъл Флин

Това бе очаквано решение

"За мен е голяма чест да обявя, че генерал Флин получи пълно помилване. Честито на генерал Флин и на прекрасното му семейство. Знам, че сега ще прекарате фантастичен Ден на благодарността", написа Тръмп в "Туитър".

През 2017 г. Майкъл Флин се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Тръмп планира да помилва бившия си съветник Майкъл Флин

Тръмп планира да помилва бившия си съветник Майкъл Флин

Това би бил най-високопоставеният помилван от Тръмп

Оттогава той се опитва да оттегли показанията си с мотива, че прокурорите са му нарушили правата и са го подмамили да направи самопризнания.

Съдът в САЩ свали обвиненията срещу Майкъл Флин за Русия, победа за Тръмп

Съдът в САЩ свали обвиненията срещу Майкъл Флин за Русия, победа за Тръмп

Тръмп обяви решението на съда за "страхотно"

Така Майкъл Флин загуби работата си като съветник по националната сигурност, като постави началото на поредица от събития, които доведоха до уволнение от Тръмп на директора на ФБР Джеймс Коми и назначаването на специален съветник Робърт Мюлер за разследване за евентуална руската намеса в изборите и за възпрепятстването от Доналд Тръмп на правосъдието.