Министърът на вътрешните работи на Италия влоши допълнително напрегнатите отношения между Рим и Париж, като заяви, че се надява французите скоро да се освободят от "ужасния президент", Еманюел Макрон, съобщава АФП.

"Надявам се, че французите ще могат да се освободят от този ужасен президент", заяви Матео Салвини.

"Възможността ще дойде на 26 май (европейските избори), когато най-накрая френският народ ще може да си възвърне контрола над бъдещето, съдбата и гордостта си, които са слабо представени от лицето Макрон", коментира той.

Салвини, който е и заместник министър-председател обясни, че се чувства "близо, с цялото си сърце ... до френския народ, милионите мъже и жени, които живеят във Франция под ужасно правителство и ужасен президент".

Салвини нападна Франция, нямала интерес да стабилизира Либия

Салвини нападна Франция, нямала интерес да стабилизира Либия

Ново напрежение между двете съседки

Новата атака срещу Макрон, който подписа нов договор за приятелство с Германия, е след серия от изказвания на другия вицепремиер на Италия Луиджи ди Майо.

Ди Майо обвини вчера Париж, че продължава да колонизира Африка и кара хората да мигрират от континента.

Франция призова посланика на Италия в знак на протест срещу коментарите на Ди Майо, че ЕС трябва да санкционира Франция и всички държави като Франция, които взимат ресурсите на Африка и карат тези хора да напускат.

Ди Майо и Салвини скоро подкрепиха и протестиращите "жълти жилетки", които от ноември са срещу политиките на правителството на Макрон.

Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Ди Майо призова ЕС да наложи санкции на Франция за нейните политики в Африка