Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини организира масова акция в Рим, която според него ще помогне за обединяването на десните политически сили - разединени след разпада на правителството през лятото

В столицата се събраха над 100 хиляди души, които пристигнаха със специални влакове, за да демонстрират "италианската гордост", съобщава AFP.

"Бяхме прави като решихме да излезем от правителството", заяви Сълвини, който е лидер на партията "Лига". Той държа реч пред демонстрантите след изказванията на няколко крайно десни политици и милиардера Силвио Берлускони, бивш премиер на Италия.

Салвини заяви, че иска да живее в страна, в която не е нужно да се чака позвъняване от Меркел или Макрон, за да се управлява.

Салвини е аут, но може да се върне

Салвини е аут, но може да се върне

"Пет звезди" и Демократическата партия се разбраха за нова управляваща коалиция...

Той изразява нагласите на антиимигрантски настроените италианци. Като вътрешен министър той имаше подкрепата на колегите си популисти в предишното правителство и беше уверен в своихте бъдещи политически победи. Салвини е известен и с това, че одобрява руския президент Владимир Путин и политиката на Кремъл.

След разпада на предишното правителство бившият партньор на "Лига" - движението "Пет звезди", сключи споразумение с лявоцентристката Демократическа партия за съставяне на ново проевропейско правителство.

Започна прокурорско разследване срещу Салвини за сговор с Русия

Започна прокурорско разследване срещу Салвини за сговор с Русия

Прокуратурата в Милано разследва схема с руски пари...