Президентът на САЩ Джо Байдън не се занимава с най-важните проблеми за страната. В това са убедени повечето американци, показа ново проучване на общественото мнение. 

Повечето запитани подкрепят републиканците да поемат контрола над Конгреса - още лоши новини за демократите по-малко от три седмици до междинните избори.

Само 31% от американците са съгласни, че Байдън е "отдавал достатъчно внимание на проблемите, които са най-важни за моето семейство", според проучване на университета "Монмът", публикувано в четвъртък от New York Post.

За разлика от това, 63% казаха, че желаят Байдън да обърне повече внимание на въпроси като инфлацията.

Проучването установи, че покачващите се цени са най-важният проблем за избирателите, като 85% определят ​​инфлацията като "изключително" или "много" важен въпрос, с който правителството трябва да се справи.

56% от демократите не искат Байдън да се бори за преизбиране

56% от демократите не искат Байдън да се бори за преизбиране

Републиканците са разделени по отношение втори мандат на Тръмп

Следващите четири въпроса, които американците смятат за "изключително" или "много" важни, са престъпността (75%), работните места и безработицата (74%), изборите и гласуването (74%) и вътрешният тероризъм и групите на омразата (68%).

Проучването също така се занимава с гласуването в Конгреса, като 40% от американците казват, че искат републиканската партия да управлява, а 9% подкрепят  републиканците. Демократите получиха 35% подкрепа с други 10% клонящи към тази посока.

Проучване на CNBC, публикувано рано в четвъртък, установи, че повечето американци са недоволни от икономиката и повече хора казват, че републиканците са по-добре подготвени да я поправят.