Сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс, който е и един от водещите кандидати на Демократическата партия за номинация за президентските избори през ноември, обяви, че икономиката на САЩ трябва да бъде реформирана, като я нарече "спекулативна".

Той разкритикува изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос за това, че е спечелил 13 млрд. долара за 15 минути преди няколко седмици, привличайки вниманието на милионите американски граждани, които са принудени да оцеляват "от заплата до заплата".

Безос си купи имение за рекордните $165 млн. в Лос Анджелис

Безос си купи имение за рекордните $165 млн. в Лос Анджелис

Безос, който има състояние от 131 милиарда долара, си търсеше имение в Бевърли Хилс

По-рано беше обявено, че милиардерът е купил най-скъпата къща, продавана някога в щата Калифорния, която според информациите е на стойност 165 млн. долара.

По-рано през седмицата Сандърс заедно с други двама сенатори от Демократическата партия изпратиха писмо до Безос, с което го призоваха да даде приоритет на предотвратяването на наранявания на работното място над печалбите на компанията, след като според появила се информация Amazon има по-голям процент наранявания на работното място от цялата останала складова индустрия.

Безос за втора поредна година е най-богатият в САЩ

Безос за втора поредна година е най-богатият в САЩ

Състоянието на бизнесмена се оценява на 114 милиарда долара