Джеф Безос си купи имение в Лос Анджелис за рекордните 165 милиона долара, пише "Уолстрийт джърнъл".

Основателят на "Амазон" е закупил къщата от медийния магнат Дейвид Гефън. Безос е платил най-голямата сума за еднофамилна къща в Лос Анджелис. Имението, 36 400 квадратни метра (9 акра), първоначално е принадлежало на Джак Уорнър, бившият шеф на Warner Bros Studios. Уорнър построил имението в джорджиански стил през 30-те г. на миналия век. Съобщава се, че Наполеон е стоял на дървения под, поставен в къщата, когато е предложил на Жозефина.

Саудитска Арабия хакнала телефона на Джеф Безос

Саудитска Арабия хакнала телефона на Джеф Безос

Самият принц престолонаследник Мохамед бин Салман стои зад това

Специализираното списание Architectural Digest описва имението като прототипно имение със скъпи тераси, градини, две къщи за гости, разсадник и три оранжерии, тенис корт, плувен басейн, голф игрище с 9 дупки, автопарк с гараж за ремонт и бензиностанция.

Ан Уорнър, вдовицата на Джак Уорнън, е отказала предложение от 25 милиона долара за имението, след като починал съпругът й през 1978 г., като е заявила, че ще живее там, докато почине. През 1990 г. Гефън е счупил националния рекорд, когато закупил имението за 47,5 милиона долара и обзавеждането за 11 милиона долара.

Безос за втора поредна година е най-богатият в САЩ

Безос за втора поредна година е най-богатият в САЩ

Състоянието на бизнесмена се оценява на 114 милиарда долара

Безос, който има състояние от 131 милиарда долара, си търсеше имение в Бевърли Хилс и района на "Бел Еър" с приятелката си Лорън Санчес, пише "Ню Йорк пост".