Бразилка беше осъдена на 31 години затвор за планиране на убийството на съпруга си, бивш гръцки посланик в Бразилия, съобщава "Катимерини".

През 2016 г. овъглените останки на Кириакос Амиридис бяха намерени в багажника на изгоряла кола в Рио де Жанейро.

До трагедията се стига, след като съпругата му Франсоаз де Соуза Оливейра имала връзка с офицер от военна полиция на Бразилия Серхио Гомес.

При разпита си Серхио Гомес призна, че е убил посланика по заповед на любовницата си. По тази причина той ще излежава присъда от 22 години.

В края на тридневния процес съдията определи престъплението им като "зверско".

Другият обвиняем, Едуардо Морейра Тедески ди Мело - роднина на Гомес - беше оправдан за убийството, но вече е излежал една година в затвора за подпомагане при скриването на тялото на Кириакос Амиридис.

59-годишният Амиридис е бил консул в Рио де Жанейро от 2001-04 г. и се е върнал в Бразилия като посланик в годината, в която е бил убит.

Той се жени за Франсоаз през 2004 г. и двойката има дъщеря.

Преди смъртта си Амиридис беше пътувал от столицата Бразилия до град Нова Игуасу, северно от Рио де Жанейро, за да прекара коледните празници със съпругата си и нейните родители.

Съпругата му Амиридис първо подава сигнал за изчезването му, като каза на полицията, че е напуснал апартамента им без обяснение и е потеглил с кола под наем.

Изгорялата кола е намерена на следващия ден под естакада, с тялото на посланика вътре.

Разследващите са открили петна от кръв по диван в апартамента, където двойката беше отседнала, и се смята, че той е бил убит там, преди тялото му да бъде изнесено.