САЩ наложиха санкции срещу петима иранци, които според американските власти са осигурявали на бунтовниците хуси в Йемен експертиза и оръжие, които след това са били използвани за изстрелване на ракети по градове и петролна инфраструктура в Саудитска Арабия, съобщава "Ройтерс".

САЩ се заричат: Предстоящите санкции срещу Иран ще са най-тежките в историята

САЩ се заричат: Предстоящите санкции срещу Иран ще са най-тежките в историята

"Ще приложим безпрецедентен финансов натиск върху иранския режим"

Финансовото министерство на САЩ посочи в изявление лицата Мехди Азарпишех, Мохамед Джафари, Махмуд Каземабад, Джавад Шир Амин и Сайед Мохамед Техрани. Уточнява се, че първите четирима са работили с хусите чрез Революционната гвардия на Иран, докато Техрани е помагал за финансирането на Революционната гвардия.

Новите санкции, част от обещанието на американския президент Доналд Тръмп за икономическо задушаване на Иран с надеждата да се възпрепятства разработването на ядрено оръжие от Ислямската република, идват един ден след като държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че САЩ скоро ще предприемат крути мерки срещу подкрепата на Иран за хусите.

Правителството на Йемен се бори срещу подкрепяното от Иран движение на хусите от 2015 г. насам във война, водеща страната до ръба на глада.

Народът на Иран щял да зашлеви държавния секретар на САЩ през устата

Народът на Иран щял да зашлеви държавния секретар на САЩ през устата

След като Майк Помпео заплаши Иран с най-тежките санкции в историята