"Недвусмислено осъждаме атаки срещу цивилни... Прилагаме този принцип в целия свят", каза говорителят Държавния департамент Нед Прайс в отговор на въпрос за случилото се в Москва.

САЩ недвусмислено осъждат умишлените нападения срещу цивилни без значение дали в Киев, Буча, Харков, Краматорск, Мариупол или Москва, цитиран "Ройтерс" думите на говорителя.

Дъщерята на руския ултранационалист Александър Дугин, Дария Дугина стана жертва на атентат близо до Москва.

Изказвайки се на ежедневен брифинг Прайс отказа да каже дали Вашингтон знае кой стои зад атаката, но заяви, че не се съмнява, че руснаците ще си направят съответните заключения. "Не се съмнявам, че руската страна ще разследва това. Също така не се съмнявам, че руснаците ще си направят съответните изводи." Нед Прайс посочва изрично, че Украйна обаче отрича да е замесена по какъвто и да е било начин в организацията на покушението.

Украйна отрича да има пръст в убийството на Дария Дугина

Украйна отрича да има пръст в убийството на Дария Дугина

Москва: Ако версията за украинско участие се потвърди, говорим за държавен тероризъм

Припомняме, че Руската федерална служба за сигурност (ФСБ) обвини украинските тайни служби за убийството на Дугина и дори излязоха с версия за организацията на атентата. Естония, като страна-приемник според тази версия, отхвърли също руските обвинения, че е приела организаторката.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк вчера отрече Киев да има каквато и да е връзка с атентата.

Естония не е получавала искане от Русия по случая с Дария Дугина

Естония не е получавала искане от Русия по случая с Дария Дугина

Твърди се, че украински граждани са замесени и са минали през Естония