Американският военен флот планира да оборудва всички разрушители с хиперзвукови ракети, съобщава специализираното издание Defense News, позовавайки се на Робърт О'Брайън, който е съветник по националната сигурност на президента на САЩ.

"Тази техническа способност първо ще бъде монтирана на най-новите ни подводници от клас "Вирджиния" и разрушители от клас "Замволт". В крайна сметка и трите серии разрушители от клас "Арли Бърк" ще имат тази техническа способност", каза О'Брайън в морската корабостроителница Портсмут в щата Мейн.

Илон Мъск се включва в борбата срещу хиперзвуковите оръжия на Русия

Илон Мъск се включва в борбата срещу хиперзвуковите оръжия на Русия

SpaceX спечели голям договор от Пентагона

Преди дни американският министър на отбраната Марк Еспър обяви, че Пентагонът планира да достави хиперзвуково оръжие на сухопътните войски до 2023 година.

В момента САЩ разработват няколко хиперзвукови ракети. Пентагонът призна, че изостава от Русия и Китай в тази област.

В доклад на Изследователската служба на Конгреса на САЩ със заглавие "Хиперзвуково оръжие: история и предизвикателства" се отбелязва, че перспективните американски хиперзвукови ракети ще бъдат неядрени, което ще увеличи изискванията за тяхната точност.

Тръмп пред избиратели: Русия открадна хиперзвуковите оръжия от САЩ, от Обама

Тръмп пред избиратели: Русия открадна хиперзвуковите оръжия от САЩ, от Обама

Надъхва ги с "най-бързата ракета и най-мощното оръжие, познато на човечеството... не дай си Боже някога да го използваме"