САЩ са предложили на режима на сирийския президент Башар Асад да изтеглят силите си от Сирия в замяна на изтегляне на Иран от южната част на страната, съобщава ливанският вестник "Ал Ахбар", цитиран от "Аарец".

Уточнява се, че служители на американското разузнаване са се срещнали с висши служители от областта на сигурността на сирийския режим в Дамаск през миналия месец в продължение на четири часа.

Официални лица във Вашингтон не са потвърдили информацията, която не е била публикувана в американските медии. В отговор на информацията, сирийците заявиха, че американските сили са окупатори и трябва да се махат.

Иран и Сирия подписаха споразумение за военно сътрудничество

Иран и Сирия подписаха споразумение за военно сътрудничество

Изобщо не се съобразяват със заплахите на САЩ

Според информацията на ливанския всекидневник, който е смятан за близък до "Хизбула", американците са поставили три условия за изтеглянето си, което ще включва напускането на базата Ал Танф близо до йорданско-сирийско-иракския граничен триъгълник, както и силите, разположени източно от река Ефрат.

В допълнение към искането за изтеглянето на Иран от Южна Сирия, близо до Израел, американските представители са настояли за писмено потвърждение, че американските компании ще получат дял от петролния пазар и че САЩ ще получат информация за терористи.

Вчера иранската информационна агенция "Тасним" съобщи, че Иран и Сирия са подписали споразумение за военно сътрудничество по време на среща на военните министри на двете страни в Дамаск.

Русия прехвърля войски в Сирия

Русия прехвърля войски в Сирия

Кремъл очаква провокация от САЩ