Народното събрание на Венецуела прие изявление, с което посочва, че Николас Мадуро е узурпатор. Това съобщава в. "Насионал".

Както беше отбелязано, документът предполага, че решенията и действията на изпълнителната власт ще бъдат анулирани.

Мадуро сравни Болсонару с Хитлер

Мадуро сравни Болсонару с Хитлер

Причина за острата му забележка е подкрепата на новия бразилски държавен глава за опозиционния лидер

Според един от депутатите парламентаристите се ръководят от член 233 от Конституцията и смятат, че председателят на опозицията Хуан Гуайо трябва да бъде президент на страната.

Американският президент Доналд Тръмп обмисля да признае лидера на венецуелската опозиция, председателя на Народното събрание на Венецуела Хуан Гуайдо, за легитимен президент на страната. Това съобщава CNN, като цитира три източника, запознати със ситуацията.

Американските държави не признават втория мандат на Мадуро

Американските държави не признават втория мандат на Мадуро

Организацията на американските държави обяви за нелегитимен...

Съединените щати и някои други страни не признават победата на венецуелския президент Николас Мадуро по време на изборите през 2018 година. За Мадуро спечелването на тези избори бе началото на втори мандат. Признаването на Гуайдо за президент на Венецуела от страна на Тръмп ще бъде само символична стъпка, но ще увеличи натиска на Вашингтон върху Венецуела, но също така "може да ограничи достъпа на Мадуро и неговото обкръжение до финансови средства, скрити в чужбина".