Централното командване на Съединените щати заяви в публикация в X, преди това в Twitter, че американските сили са унищожили две безпилотни надводни превозни средства (USV) на хусите.

Това съобщиха от АП.

Взривоопасните USV са били открити от американските сили в контролираните от хутите райони на Йемен и те са унищожили превозните средства поради факта, че са представлявали непосредствена заплаха за корабите на военноморските сили на САЩ и търговските кораби.

Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви в понеделник, че хусите са "опортюнистични пирати" и че нападенията им в Червено море не са мотивирани от състрадание към палестинците в ивицата Газа.

САЩ изпратили съобщение до Иран за подкрепяните от тях хуси

САЩ изпратили съобщение до Иран за подкрепяните от тях хуси

След поредица от атаки срещу йеменските бунтовници

Припомняме, че в петък САЩ извършиха удари в Ирак и Сирия срещу повече от 85 цели, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран и милициите, които той подкрепя. Според данните са били убити близо 40 души.

Това беше отмъщение за нападението с дрон миналата неделя, което уби трима американски войници и рани повече от 40 американски военнослужещи в Йордания.