Ръководството на ФБР е имало достатъчно основания да започне разследване на членове на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп, заподозрени в сговор с представители на Москва, но разследването не е било добре координирано и са допуснати нарушения, предаде радио "Свободна Европа".

Американското министерство на правосъдието обяви, че няма данни за политически пристрастия или неправилна мотивация при разследването за връзките на президента Доналд Тръмп с Русия, което започна през 2016 г., съобщи CNN.

Изводът за липсата на политическо влияние е направен в доклад ва главния инспектор на министерството Майкъл Хоровиц, обобщаващ резултатите от направената проверка на обстоятелствата, свързани с разследването на руската намеса.

Обама знаел за руската намеса в изборите

Обама знаел за руската намеса в изборите

ЦРУ му съобщило през август 2016-та година

В документа, публикуван на 9 декември, се казва, че отделни служители на ФБР са допускали грешки. Като пример се посочва разрешението за наблюдение на бившия съветник на президента Доналд Тръмп по време на изборната му кампания - Картър Пейдж. Според докладчика, подобна мярка е съмнителна от юридическа гледна точка.

Самият Тръмп интерпретира доклада като свидетелство за "опит да се свали правителството".

Мълър е установил 126 контакта между обкръжението на Тръмп и Русия

Мълър е установил 126 контакта между обкръжението на Тръмп и Русия

По думите му, руската намеса продължава…