Държавният департамент на САЩ призова американските граждани да напуснат незабавно района на летището в Кабул, позовавайки си на "конкретна" и "достоверна" заплаха, информира Асошиейтед прес.

В предупреждението се подчертава, че американските граждани трябва да избягват да пътуват до летището и да избягват всички изходи на летището в момента.

Британското военно присъствие в Афганистан приключи

Британското военно присъствие в Афганистан приключи

От 14 август от Афганистан с военни полети са били евакуирани над 15 000 британци и афганистанци

Терористична атака на атентатор самоубиец на летището в четвъртък отне живота на 169 афганистанци и 13 американски военни. Терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за нападението.

Вчера американският президент Джо Байдън обяви, че разполага с информации, че нова атака "е много вероятна в следващите 24-36 часа". Той обеща обеща да продължат въздушните удари срещу ислямистката терористична групировка.

Пентагонът уточни, че оставащият контингент от американските сили на летището, който сега наброява по-малко от 4000 души, е започнал окончателното си изтегляне преди крайния срок на Байдън за прекратяване на евакуацията във вторник (31 август).

Пентагонът обяви ликвидирането на двама главатари на ДАЕШ в Афганистан

Пентагонът обяви ликвидирането на двама главатари на ДАЕШ в Афганистан

При спецоперация след терористичната атака край летището в Кабул