Десетки хора бяха арестувани след сблъсъци с полицията по време на антивоенна демонстрация в Мелбърн, съобщава БиБиСи.

От полицията посочват, че са били "ужасени" от действията на някои демонстранти, насочени към изложение за продажба на военна техника във втория по големина град в Австралия. Според органите на реда протестиращите са замеряли полицейските служители с камъни и бутилки.

Премиерът Антъни Албанезе осъди насилието. Той отбеляза, че австралийците имат право да протестират, но трябва да го направят по мирен начин.

Близо 1200 души участваха в демонстрацията, насочена срещу Международното изложение на сухопътните сили. Много от демонстрантите носеха палестински знамена. Полицията очакваше безредици преди събитието.

По време на изложението са били показани военна артилерия, камиони и полуавтоматични оръжия. Според демонстрантите голяма част от показаната техника е използвана от израелските сили в Газа.

Шефът на полицията в щата Виктория комисар Шейн Патън заяви, че 39 демонстранти са арестувани след сблъсъците с органите на реда. По думите му две дузини полицаи са ранени и се е наложило да им бъде оказана медицинска помощ.

Пропалестински демонстранти развяха банери от покрива на австралийския парламент

Пропалестински демонстранти развяха банери от покрива на австралийския парламент

Те обвиниха израелското правителство във военни престъпления