Сенатори демократи поискаха разследване на връзките на президента Доналд Тръмп и зетя му Джаред Къшнър с Deutsche Bank, съобщи "Ройтерс". Във връзка с това групата сенатори, оглавявана от Шеръд Браун, е написала обръщение до Федералния резерв.

От Федералния резерв посочиха, че са получили документа и ще отговорят на сенаторите, но не бяха дадени конкретни коментари по темата. Засега Тръмп и екипът му не са коментирали искането.

Разследването не оправдава Тръмп, обяви Мълър и подаде оставка
Обновена

Разследването не оправдава Тръмп, обяви Мълър и подаде оставка

Това е първото изявление на Мълър, откакто беше назначен на поста през май 2017 г.

През май в. "New York Times" съобщи, че фирми на Тръмп в продължение на много години са се възползвали от руски инвестиции. Според конгресмени, по такъв начин Русия и други страни може да упражнявали влияние върху него. Смята се, че това влияние може да е осъществявано именно чрез банката.

Стана известно, че Тръмп има най-малко 130 милиона долара задължения към Deutsche Bank.

Демократи отново искат импийчмънт за Тръмп

Демократи отново искат импийчмънт за Тръмп

След изявлението на Мълър за руската афера

Прокуратурата на Ню Йорк поиска от Deutsche Bank документи за кредитите, давани на компании на Тръмп. Банката вече започна предаването на документите, а междувременно адвокатите на президента подадоха иск срещу нея за "нахлуване в личната сфера и бизнеса му с цел нанасяне на политическа щета".