Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс, с повишен глас и с предизвикателен тон, категорично се защити срещу твърденията, че е подвел членовете на Конгреса на САЩ относно това, че е знаел за комуникациите между руснаци и сътрудници на американския президент Доналд Тръмп по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 г., съобщава "Асошиейтед прес".

Отново разпитват Сешънс по руската афера

Отново разпитват Сешънс по руската афера

Той ще бъде изслушан от юридическата комисия в конгреса...

"Във всичките си свидетелски показания мога само да дам всичко най-добро от себе си да отговоря на всички ваши въпроси, както ги разбирам и най-доброто от моите спомени", изтъкна Сешънс в подготвени коментари пред юридическата комисия на Конгреса, като добави: "Но аз няма да приема и да отхвърля обвиненията, че някога съм лъгал под клетва. Това е лъжа."

Сешънс, който ръководеше съвета за външната политика към предизборния щаб Тръмп, посочи, че не си спомня среща с друг съветник от щаба, Картър Пейдж, който заяви, че е казал на Сешънс през миналата година, че се готви да посети Русия.

Тръмп посочи коя е „най-голямата история” в руската афера

Тръмп посочи коя е „най-голямата история” в руската афера

Накара демократите да треперят

Той заяви, че въпреки че първоначално не си е спомнил за отделна среща с Джордж Пападопулос, друг сподвижник от предизборния щаб на Тръмп, който миналия месец се призна за виновен, че е лъгал ФБР, Сешънс твърди, че сега си спомня, че е казал на Пападопулос, че не е упълномощен да представлява щаба на Тръмп пред руското правителство.

"Аз се оттеглих, ще го кажа просто по този начин", изтъкна Сешънс при разпита.

Появата му пред комисията идва на фона на задълбочаващите се въпроси относно осведомеността на Сешънс за контакти по време на предизборната кампания между руски правителствени посредници и сътрудници от предизборния щаб на Тръмп.

Бивш съветник на Тръмп призна, че е имал контакт с руски вицепремиер

Бивш съветник на Тръмп призна, че е имал контакт с руски вицепремиер

Картър Пейдж се е срещнал с руския вицепремиер Аркадий Дворкович