Южнокорейските военни казват, че Северна Корея отново е изтреляла още балони, които вероятно носят боклук към Юга, предава "Асошиейтед Прес" (АП).

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея каза в събота, че ветровете могат да отнесат балоните до региони на север от южнокорейската столица Сеул. Кметството на Сеул и правителството на провинция Кьонги издадоха текстови предупреждения, призоваващи гражданите да се пазят от падащи от небето обекти и да докладват на военните или полицията, ако забележат балони.

Няма съобщения за ранени или материални щети.

През последните седмици Северна Корея изпрати повече от 2000 балона, носещи отпадъчна хартия, парчета плат и цигарени фасове към юга в това, което описа като отмъщение срещу южнокорейски цивилни активисти, разнасящи пропагандни листовки срещу Пхенян през границата.

Северна Корея за последен път изстреля балони към юг на 24 юли, когато боклук, носен от поне един от тях, падна върху президентския комплекс на Южна Корея, което повиши тревогите за уязвимостта на ключови южнокорейски съоръжения. Балонът не е съдържал опасен материал и никой не е пострадал, съобщи службата за сигурност на президента на Южна Корея.

Експерти казват, че враждебността може да нарасне допълнително по-късно този месец, когато Южна Корея и Съединените щати започнат годишните си съвместни военни учения, които се засилват, за да се справят с ядрените заплахи на Севера.

КНДР отново предупреждава Юга за листовките

КНДР отново предупреждава Юга за листовките

Ще се сблъска с последици, настоя Пхенян, след като по-рано изпрати огромно количество боклук с балони