След съобщението, че Северна Корея разследва първия си евентуален заразен с новия коронавирус, комунистическите власти напомниха на чужденците, живеещи в столицата Пхенян, да спазват противоепидемичните мерки. Това съобщиха от посолството на Русия в комунистическата държава, цитирани от "Ройтерс".

Министерството на външните работи на Северна Корея разпространи съобщение вчера, в което казва на чужденците да не напускат града, да не провеждат големи срещи и да носят маски, наред с други правила, посочва руското посолство в публикация на страницата си във Facebook.

COVID-19: Северна Корея постави под пълна блокада пограничния град Кесон

COVID-19: Северна Корея постави под пълна блокада пограничния град Кесон

След като човек със симптоми влязъл незаконно в комунистическата държава

Северна Корея обяви извънредно положение и въведе по-строги ограничения срещу коронавируса, съобщиха държавните медии, след като властите блокираха град Кесон, който се намира на границата с Южна Корея, за да се справи с може би първият публично потвърден заразен.

Репортажи на държавната телевизия показаха хора в защитни облекла да дезинфекцират сгради и повърхности в Пхенян.

Проверки на температурата с помощта на инфрачервени термометри, съоръжения за миене на ръце и дезинфекциращи устройства са били поставени на обществени места, включително търговски центрове, ресторанти и хотели, се казва в съобщение на Световната здравна организация.

Северна Корея с първи случаи на коронавирус?

Северна Корея с първи случаи на коронавирус?

Досега властите отричаха, но никой не им вярваше