Южна Корея обяви, че Северна Корея понастоящем се готви за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета на фона на информациите за тестването на водородна бомба, съобщават местни медии, цитирайки военното министерство в Сеул.

Северна Корея обяви в неделя, че е успешно е тествала водородна бомба, която може да бъде разположена на междуконтинентална балистична ракета. Земетръсът от изпитанието първо беше регистриран в Китай, след това в Южна Корея и Япония, преди да се разпространи и по-далеч.

Северна Корея се похвали с водородна бомба

Северна Корея се похвали с водородна бомба

Държавната агенция съобщи за успех...

Междувременно стана ясно, че южнокорейското министерство на околната среда е одобрило разполагането на американската противоракетна система THAAD на територията на страната.

Южнокорейски медии съобщават също, че решението е било взето след преглед на проучване, подготвено от военното министерство, което е било съсредоточено върху въздействието върху околната среда на разполагането на американската система в източната част на страната.

Тръмп с категорични определения срещу КНДР

Тръмп с категорични определения срещу КНДР

Северна Корея е една измамна нация, която се превръща в голяма заплаха и посмешище за Китай, смята Тръмп

Въпреки опозицията на местни екоактивисти и жители, министерството се очаква да обяви официално по-късно днес, че ще премахне последната административна пречка по въпроса с разполагането на системата.

Противниците на разполагането смятат, че проучването на министерството не е достатъчно надеждно и поискаха неговото преразглеждане.

Водородните бомби, наричани още термоядрени бомби, използват ядрен синтез, който освобождавана далеч повече енергия от деленето на атома, използвано при атомните бомби.

От японското правителство по-рано заявиха, че Токио не може да изключи възможността Пхенян да е тествал водородна бомба.