Обявяното от страна на Северна Корея приключване на ядрената програма на страната откри пътя за започване на диалог със САЩ и Южна Корея, изтъква официалната севернокорейска държавна новинарска агенция.

Агенцията уточнява, че точката на пречупване е била, когато Пхенян е обявил, че разполага с ракети, способни да ударят всяка точка от територията на САЩ, след като "националната сила" на Северна Корея е достигнала "най-високото равнище".

САЩ и Южна Корея "свиват" военните си учения

САЩ и Южна Корея "свиват" военните си учения

Като жест към Северна Корея

"Благодарение на демонстрирането на голямата мощ на КНДР се развиха невъобразими преди, феноменални реалности като драматични промени в отношенията между Северна и Южна Корея и историческата среща на високо равнище между КНДР и САЩ, насочена към гарантиране на мира на Корейския полуостров", се изтъква в информацията.

Северна Корея имала към 20 необявени ракетни бази

Северна Корея имала към 20 необявени ракетни бази

Това разкрива американски мозъчен тръст

Министърът на обединението на Южна Корея наскоро заяви, че възможността за подписване на официална мирна декларация със Северна Корея все още е отворена, въпреки прекратяването на преговорите за ядрено разоръжаване. Южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви по-рано, че севернокорейският вожд Ким Чен-ун скоро ще посети Сеул.

САЩ и Южна Корея нарушават договореностите, скочи КНДР

САЩ и Южна Корея нарушават договореностите, скочи КНДР

Военните игри са в разрез със съвместната декларация