Шестима души са загинали, а 60 други - ранени при касапницата на коледния парад в американския щат Уисконсин. Сред загиналите и ранените има и деца. Това показват последните данни, цитирани от ITV.

Припомняме, че мъжът, обвинен, че умишлено е забил джипа си в коледен парад близо до Милуоки, бе освободен под гаранция по наказателно производство за домашно насилие и е бил заподозрян в още една насилствена караница по-рано същия ден.

39-годишният Даръл Брукс, беше арестуван близо до мястото на автомобилната атака в неделя в град Уокеша, като му бяха повдигнати пет обвинения за убийство от първа степен. Мотивът за атаката все още не е изяснен, но е ясно, че заподозреният е действал умишлено.

Той ще получи още обвинения.

Заплашва го доживотна присъда.

Петима загинали и десетки ранени, след като джип се вряза в коледен парад в Уисконсин
Обновена

Петима загинали и десетки ранени, след като джип се вряза в коледен парад в Уисконсин

Полицията разследва инцидента

Брукс има криминално минало и за последно е бил освободен от ареста, след като на 11 ноември е платил парична гаранция от 1000 долара, сума, която окръжната прокуратура на окръг Милуоки заяви, че е "неуместно ниска в светлината на естеството на последните обвинения" срещу него.

Брукс е бил обвинен на 5 ноември във възпрепятстване на полицай, побой, безразсъдно застрашаване, хулиганство и престъпление за неявяване в съда по дело за домашно насилие, показват съдебни и прокурорски досиета.