Първият министър на Шотландия Никола Стърджън настоя, че британският премиер Тереза Мей не желае да изслуша предложенията относно споразумението за Брекзит, освен ако не са в съответствие с нейните мнения, съобщават британските медии.

"Така че не всичко е поставено на масата. Предложението на премиера за разговори е обещание да слуша, но само ако всички сме съгласни с нея", написа Стърджън в "Туитър" след разговор с Тереза Мей.

ЕС готов да отложи Брекзит при няколко условия

ЕС готов да отложи Брекзит при няколко условия

Остава в митническия съюз и че ще предотврати "твърда" граница

Тя добави, че нейната Шотландска национална партия "няма да бъде съучастник в по-нататъшна загуба на време" и отбеляза, че ще бъде отворена за допълнителни разговори, ако премиерът се съгласи да "изключи вариант за Брекзит без споразумение, да бъде готова да удължи действието на чл. 50 от Лисабонския договор и да се съгласи поне да разгледа провеждането на друг референдум".

Повече от 100 лейбъристи искат втори референдум за Брекзит

Повече от 100 лейбъристи искат втори референдум за Брекзит

Не е реалистично предоговаряне на споразумението

След като оцеля при вота на недоверие вчера, Тереза Мей заяви, че е отворена за преговори с лидерите на всички партии, за да работи за сключване на споразумение за Брекзит, което "хем изпълнява решението на референдума, хем има подкрепата на парламента".

Повечето опозиционни партии настояха от Мей да забрави за варианта за излизане от ЕС без споразумение, а лейбъристите отказват дори да се срещнат с нея за преговори, докато има възможност Великобритания да излезе от ЕС без споразумение.

Тони Блеър: Отлагането на Брекзит е почти неизбежно

Тони Блеър: Отлагането на Брекзит е почти неизбежно

Той отново повтори, че най-добрият вариант е втори референдум