Отлагането на Брекзит е "почти неизбежно". Това смята бившият премиер на Великобритания Тони Блеър.

Тереза Мей оцеля при вота на недоверие
Обновена

Тереза Мей оцеля при вота на недоверие

Вотът беше отхвърлен с 325 срещу 306 гласа…

Ако сега бях в правителството, вече щях да водя разговори за условията за отлагане. Бих казал, че се нуждаем от допълнително време, за да изясним парламентът какво иска, отбеляза той пред Би Би Си.

Но Блеър призова ЕС да направи промени. Според него през последните 30 месеца европейската политика е в бъркотия заради проблеми, които доведоха до Брекзит, включително страха около имиграцията и пренебрегването на хората.

"В рационален свят Европа би се замислила отново върху основните въпроси, които доведоха до Брекзит и предизвикват тези политически конвулсии в Европа", подчерта Блеър.

Бившият лидер на Лейбъристката партия разкритикува премиера Тереза Мей заради това, че не отстъпва по отношение на наложените от нея граници, но в същото време той подчерта, че лидерът на лейбъристите Джереми Корбин трябва да преговаря с Мей. Той призова министър-председателя да се превърне в "арбитър" при разглеждането на предлаганите от депутатите варианти за Брекзит.

Звучен шамар! Отхвърлиха сделката на Тереза Мей за Брекзит
Обновена

Звучен шамар! Отхвърлиха сделката на Тереза Мей за Брекзит

Интригата около развода с Брюксел се заплита

Лейбъристът отново повтори, че най-добрият вариант е втори референдум, защото "твърд" Брекзит ще е много "болезнен" за икономиката, а "мек" Брекзит ще е "безсмислен", тъй като ще доведе до пренасочване на власт към ЕС, а Лондон няма да има влияние.