Руският военен министър Сергей Шойгу нарече изявленията на колегата си от Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, че е необходимо да се говори с Русия от позиция на силата, нападки на ученичка от началното училище.

Говорейки за 75-ата годишнината от победата във Великата отечествена война (както руснаците наричат Втората световна война, б. р.), Шойгу припомни, че тази година потопеният по време на войната моторен кораб "Армения" с останки от цивилни на борда е открит в Черно море. Според Шойгу това е един от многото епизоди на войната, за които трябва да се разкаже.

Русия нахока Германия, отслабвала европейската сигурност

Русия нахока Германия, отслабвала европейската сигурност

Позицията била подобна на тази на Хитлер

"Особено когато сегашното поколение политици, например в Германия, започне да ни учи на живот и започне да ни казва как трябва да се разговаря с нас от позиция на силата", припомни той скорошно изявление на Крамп-Каренбауер.

Преди дни ръководителят на германското военно министерство в реч пред Бундестага призова за преговори за разоръжаване с Русия "от позиция на силата". "Това винаги е била добра позиция на германската външна политика и затова трябва да остане и в бъдеще", отбеляза тя. 

"Тук това е по-скоро, знаете ли, представление на ученик от начално училище, който напада ученици от съвсем друго училище. Освен това ученик, чиито майка или татко са директор на училище. Тя може да си позволи всичко. Деца, тъй като ние сме в друго училище, нашият директор е друг", иронично отбеляза Шойгу.