Министерството на образованието на Оклахома нареди всеки учител в щата да има Библия в класната си стая и да преподава от нея, съобщава Ройтерс.

Райън Уолтърс, началник на общественото обучение в Оклахома, отбеляза, че заповедта с влиза в сила незабавно. По думите му че специално внимание ще бъде отделено на десетте Божи заповеди.

Всяка класна стая в щата ще има Библия. Всеки учител ще преподава от Библията, за да гарантира, че това историческо разбиране е налице за всеки ученик в щата Оклахома, подчерта Уолтърс.

Той нарече Библията, свещените писания на юдаизма и християнството, един от основополагащите документи на западната цивилизация.

Клаузата за установяване на първата поправка на конституцията на САЩ се тълкува като забраняваща на държавата да спонсорира или установява каквато и да е конкретна религия. Конституцията на Оклахома отива по-далеч, постановявайки, че всяко държавно училище и изразходването на обществени средства трябва да бъдат несектантски и да не облагодетелстват никаква секта, църква, деноминация или религиозна система.

Профсъюзът на учителите в Оклахома посочи, че разпоредбата за Библията на Уолтърс е противоконституционна и че държавният закон гласи, че училищните райони имат правото да решават кои книги да се предлагат в техните класни стаи.

Продадоха най-старата еврейска Библия в света за рекордните 38,1 млн. долара

Продадоха най-старата еврейска Библия в света за рекордните 38,1 млн. долара

Кодексът на Сасун е на повече от 1000 г.