Синът на бившия генерален секретар на НАТО, датчанинът Андерс Фог Расмусен, може да получи висок пост в администрацията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщава датският в. "Политикен", позовавайки се на източници във Вашингтон.

Уточнява се, че на Хенрик Фог Расмусен вече му е било отправено официално предложение и той се готви да даде отговор. Позицията, за която става дума, не се споменава, но според датското издание Расмусен можел да бъде назначен като младши съветник или посланик.

38-годишният син на бившия шеф на Северноатлантическия алианс е роден в Дания, но през 2000 г. се премества в САЩ, а през 2010 г. получава американско гражданство. Той живее в щата Илинойс, привърженик е на Републиканската партия и ръководи консултантска фирма, като преди това е работил в същата сфера във Вашингтон, като се е специализирал в международните връзки с обществеността.

Въпреки факта, че Расмусен-младши е републиканец, по време на предизборната кампания за президент в САЩ той заяви, че няма да гласува за Тръмп, понеже смята изявленията му за изключително противоречиви и не споделя позицията му по въпроси от международната търговия и миграцията.