Мъжът, който откри огън пред голф клуба на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е бил задържан, според предварителни данни, съобщи синът на политика Доналд Тръмп-младши.

"Стрелба пред голф игрището на Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида.

По данни на местните органи на реда в храстите е намерен автомат АК-47", написа той в социалната мрежа X.

В изявление от Белия дом се казва, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са били информирани за инцидента и с облекчение са научили, че Тръмп е в безопасност.

"Насилието няма място в Америка", заяви Харис в публикация в социалните мрежи.

Вестник "Вашингтон пост" съобщи, че Тръмп е играл голф на игрището, когато е станал инцидентът. Агентите на Сикрет сървис са го отвели в стая за отдих в клуба, пише изданието, като се позовава на двама души, информирани за случилото се.

Изстрелите са произлезли извън линията на оградата на игрището, твърдят източниците. По-рано от кампанията на Тръмп заявиха, че той е в безопасност след изстрелите в близост до него, но не дадоха подробности.

Асошиейтед прес съобщи, че агенти на Сикрет сървис на САЩ са открили огън, след като са видели лице с огнестрелно оръжие в близост до голф клуба на Тръмп, като се позова на двама неназовани източници от правоохранителните органи, добавяйки, че няма данни за пострадали.

В рамките на предизборната си кампания това е втори инцидент със стрелба и Доналд Тръмп - първия път номинираният за президент на републиканците бе обаче цел при опит за атентат на 13 юли по време на предизборен митинг в Пенсилвания. Тогава той беше ранен в ухото.