Сирийските въоръжени сили обявиха пълно прочистване на северните райони на провинция Хама от терористични групи. Това заяви представител на Генералния щаб на сирийската армия в изявление, излъчено по "Ал Екбария", цитиран от ТАСС.

"По време на настъплението сирийските войски обградиха врага и нанесоха смазващо поражение, освобождавайки 16 селища в северната част на Хама, както и град Хан Шейхун на юг на провинция Идлиб", обяснява военният представител.

Инженерните звена на сирийската армия вече са започнали разчистват селата от мини и в прилежащата територия, където са открити минни полета, допълва той.

"Това се прави, за да могат местните жители да се върнат в стопанствата си възможно най-скоро и да започнат да събират реколтата", коментира генералът.

Според него, "бандитските формирования не са в състояние да спрат бързото настъпление на доблестната сирийска армия, която е решена да изчисти всички географски райони на Сирия от терористи и техните покровители".

Според "Ал Екбария", сирийските войски са взели контрола над всички селища в северната част на провинция Хама. Това се случва, след като тази седмица войските превзеха град Хан Шейхун в южната част на Идлиб и отцепиха бойците от техните линии за доставка.

Ердоган към Путин: Атаките в Идлиб са заплаха за националната сигурност на Турция

Ердоган към Путин: Атаките в Идлиб са заплаха за националната сигурност на Турция

А Кремъл обсъжда премахване на терористични заплахи, произтичащи от региона