Малко след руския ракетен удар по Одеса от тази наощ отново гърмят експлозии в града. Склад за фойерверки се е запалил и е започнал да се взривява.

Видеото с горящия склад и експлодиращите фойерверки е публикувано от две популярни одески издателства в Telegram: "Одеса нюз" и "Одеса ИНФО".

Все още не е ясно дали пожарът в склада за фойерверки е свързан с руския ракетен удар.

"Одеса ИНФО" публикува първите снимки и видео от последиците от масирания ракетен удар по Одеса.

На видеото се вижда пожар на пазара, прозорци и врати на много жилищни сгради, изпочупени от взривната вълна.

Украинските власти забраняват публикуването на снимки и видеоклипове от местата на ударите на руските ракети и дронове, тъй като смятат, че това може да помогне на врага.

Руските канали в Телеграм публикуват видеоклип, за който твърдят, че е пожар в петролна база в пристанище Черноморск край Одеса.

Мащабна тревога в Украйна: Русия масирано обстрелва Одеса

Мащабна тревога в Украйна: Русия масирано обстрелва Одеса

Продължава агресията на Кремъл

Не е възможно обаче да се установи автентичността на видеото и съответствието му с твърдяното: на кадъра се вижда само тъмнина и огън в далечината, не е ясно какво и къде гори.

И предишната нощ руската армия насочи ударите си към Одеса - едно от действащите пристанища на Украйна, които не се намират под руски контрол. Министерство на отбраната на Русия нарече нощния удар по пристанищата Одеса и Николаев възмездие за извършената вчера атака срещу моста над Керченския пролив. По-голямо впечатление прави не толкова тази причина, колкото че атаката по Одеса и Николаев съвпада с излизането на Русия от зърнената сделка за коридор за износ на украинско зърно през Черно море, което бе оповестено официално и вчера, след като седмици наред руски представители заплашваха, че няма да продължат да споразумението.