„Ню Йорк пост" си навлече гнева на американската общественост, след като публикува на главната си страница снимка с американския журналист Джеймс Фоули секунди преди да бъде екзекутиран, съобщават световни медии.

Изданието, редактирано от австралийския журналист Кол Алън, публикува снимка с Фоули и допрян до гърлото му нож от неговия палач от „Ислямска държава" над заглавието: 'SAVAGES' (Диваци - б.р.).

„Ню Йорк пост" публикува на първата си страница новината и снимката, след като се появи пропагандно видео в YouTube с екзекутирането на 40-годишния Фоули, който бе отвлечен в Сирия през 2012 година.

Маскираният екзекутор, който говори английски с британски акцент, заявява, че това е отмъщение за американските въздушни удари в Ирак.

Много световни медии направиха снимки от видеото, но от кадрите преди убийството.

Веднага след публикуването на видеото бе стартирана кампания в интернет срещу споделянето му, за да се предотврати даването на гласност на „Ислямска държава".

Шефът на „Туитър" обяви, че платформата активно блокира акаунти на хора, които продължават да споделят видеото.

Американски мюсюлмански общности смятат, че споделянето на кадрите ще помогнe за пропагандата на терористите.

Семейството на екзекутирания американец призова журналистите и медиите да не разпространяват кадрите.

В „Туитър"циркулират мнения на хора, които пишат, че няма повече никога да си купят американския вестник и че това е отвратителна журналистика и редакторите трябва да се засрамят.

Представяме ви линк с началната страница на "Ню Йорк пост".