Македонският президент Георге Иванов е подарил на папа Бенедикт XVI бронзов релеф, изобразяващ библейска тема.

Главата на Римокатолическата църква е приел македонската делегация преди да се срещне с българската, водена от парламентарния шеф Цецка Цачева.

Тук следва да поясним, че наистина Св. Павел разказва за подобен сън, който го подтикнал да посети Филипи - град в римската провинция Македония (намиращ се в днешна Гърция - между Кавала и Драма). В какъв контекст обаче това предание е изпозвано от скулптора Камиловски не можем да гадаем.

На 250-килограмовия дар, изработен от скулптора Мариян Камиловски, е изобразена сцена от съня на Свети Павел, в който му се явява македонец и го кани да посети Македония.

По този начин, пояснява скулпторът, цитиран от МИА, Християнството през Македония започва да се разпространява в Европа.

По време на срещата с президента Иванов папа Бенедикт XVI е заявил, че е особено впечатлен от верската толерантност на Македония и приемането на различностите.

По думите на Иванов Светият отец е добре запознат със ситуацията в Македония, като се е интересувал какъв е проблемът с Гърция във връзка с името.