Украинските военни да вземат властта в страната в свои ръце. Това съобщение, цитирано от РИА Новости, на руския президент Владимир Путин идва почти веднага след като неговият говорител Дмитрий Песков заяви, че Путин има готовност да изпрати руска делегация за преговори с Украйна в беларуската столица Минск.

"Изглежда, че ще ни бъде по-лесно да се споразумеем, отколкото с тази банда наркомани и неонацисти, които се заселиха в Киев и взеха за заложници целия украински народ", каза той.

Танкове влязоха в столицата Киев

Танкове влязоха в столицата Киев

Градът стъпи във фаза на отбрана

Руският държавен глава също така призова украинските войници да не позволяват на радикалите да използват цивилни като жив щит.

По-рано Министерството на отбраната заяви, че властите в Киев са поставили артилерийски ракети Град в жилищни райони на украинската столица. В същото време от самото начало на операцията ведомството многократно заяви, че няма да нанася удари по цивилни.

Танкове влязоха в столицата Киев

Танкове влязоха в столицата Киев

Градът стъпи във фаза на отбрана

Официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков каза, че военнослужещите от въоръжените сили на Украйна в Донбас практически не оказват съпротива. Боевете се водят основно от национални батальони.

Вчера, 24 февруари 2022 г., руският президент Владимир Путин обяви нахлуването в Украйна, определяйки го като специална военна операция в Донбас. Путин тогава увери, че плановете на Москва не включват окупацията на Украйна, а само нейната демилитаризация и денацификация.

Путин официално започна война срещу Украйна
Обновена

Путин официално започна война срещу Украйна

Очевидци съобщават за взривове в украински градове…