Тази нощ руската армия отново атакува с дронове области на Украйна.

След атака към Одеса, която руската армия направи вчера късно вечерта, тя се насочи към източните области на Украйна.

В малките часове на нощта украинските издания съобщиха за работа на противовъздушната отбрана в Киевска област. Такава информация дойде и от Сумска област.

Под атака през нощта са били седем области в Източна и Централна Украйна. Дроновете са се насочили към тях след като известно време са летели над Одеска и Николаевска област.

Има информация за нов ракетен удар по околностите на Одеса. Все още няма информация за последствията от тази атака. При предишната ръководителят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер отчете шестима загинали и 11 ранени. Ракетният удар беше насочен към пристанищната инфраструктура.

Вицепремиерът Алексей Кулеба потвърди, че по време на атаката е повреден търговският кораб Shui Spirit, плаващ под флага на Панама. Това е третият неукраински кораб, невоенен, а граждански, който е с нанесени поражения от руски атаки за последните четири дни.

От два месеца руснаците увеличиха атаките към Одеска област, като се опитват да попречат на работата на украинския зърнен коридор, убивайки цивилни хора и унищожавайки инфраструктурата.

Руското министерство на отбраната подчерта, че ударите са нанесени само по украински военни и енергийни обекти и свързаната с тях инфраструктура.

На практика цели на руската агресия в Одеса са енергийни и граждански обекти.