17 членове на екипажа от железопътния ферибот, който потъна в пристанището Кавказ, са спасени, а още двама души трябва да бъдат открити, съобщи губернаторът на Краснодар Вениамин Кондратиев.

"На мястото на произшествието са поставени буни, за да се предотврати разпространението на гориво. Повърхността на водата се обработва със сорбент", допълни той.

Преди това Кондратиев съобщи за четирима спасени членове на екипажа на ферибота, нападнат от ВСУ.

Оперативният щаб на Краснодарския край съобщи за удара по железопътния ферибот в пристанище Кавказ около 17:30 ч. московско време. Малко повече от час по-късно плавателният съд, на който е възникнал пожарът, е потънал.

Фериботът е превозвал 30 цистерни с гориво, съобщи началникът на Темрюкския район Фьодор Бабенков.

Според телевизионните канали "База" и "Шот" е бил нападнат корабът "Конро Трейдър", а "Маш" цитира друго име - "Акватрейдър".

Ферибот, атакуван от ВСУ, потъна в пристанището Кавказ
Обновена

Ферибот, атакуван от ВСУ, потъна в пристанището Кавказ

Ново развитие на ситуацията

Местните жители съобщиха за експлозии, в социалните мрежи бяха публикувани видеоклипове на пожара, появил се след нападението. Служителите на пристанището бяха евакуирани. От оперативния щаб на Краснодар уточниха, че на територията на самото пристанище не е имало пожари.

Малко преди нападението движението по Кримския мост е било блокирано. Пристанището е разположено в Керченския проток, на около 12 км от моста.