Служители на сръбския специален антитерористичен отряд убиха водача на уахабитите в населения с мюсюлмани сръбски район Санджак Сенад Рамович-Бецан. Според сръбските медии той е бил убит при опит за арест на територията на град Нови Пазар. Твърди се, че Рамович е отказал да се предаде и е стрелял по сръбските специални части, съобщи сръбската телевизия РТС.

Рамович се укрива от юни тази година, когато член на това движение стреля с арбалет по полицай пред израелското посолство в Белград. След този инцидент полицията претърси и апартамента на Рамович, където бяха намерени оръжия и знаме на "Ислямска държава". Смята се, че след този атентат той е избягал в Косово, където е имал сподвижници.

Сенад Рамович беше осъден на 13 години и половина затвор за тероризъм, като голяма част от присъдата прекара в изолация, съобщи "N1". Той беше арестуван с 14 съмишленици след въоръжена престрелка с полицията край Нови пазар през 2007 г. Той беше обвинен и в планиране на убийството на тогавашния мюфтия Муамер Зукорлич. След излизането си от затвора Рамович е смятан за лидер на уахабитите в Санджак.

Град Нови Пазар е център на района Санджак и в него живеят много бошняци и турско етническо малцинство.

Белград обвини Косово в тероризъм след убийството на сръбски полицай

Белград обвини Косово в тероризъм след убийството на сръбски полицай

Служителят на реда е бил прострелян при проверка на автомобил до границата с Босна