Порнозвездата Сторми Даниелс е "абсолютно" готова да свидетелства в наказателния процес срещу бившия американски президент Доналд Тръмп в Ню Йорк. Това каза тя в интервю, цитирано от CNN. Това са първите ѝ коментари, откакто бившият президент се призна за невинен по обвинения, свързани със схема за плащане на тайни пари, предназначена да ѝ затвори устата.

"Да ме извикат на свидетелската скамейка легитимира моята история и това коя съм аз. Ако не го направят, почти имам чувството, че ме крият и хората решават, че съм съмнителна, каза Даниелс"

Даниелс също каза, че не смята, че Тръмп трябва да лежи в затвора, ако бъде осъден по делото. Обвиненията в престъпление, повдигнати срещу Тръмп, носят присъда от минимум една година и до четири години, въпреки че ако бъде признат за виновен, Тръмп може да бъде осъден на пробация.

Делото срещу Тръмп продължава на 4 декември

Делото срещу Тръмп продължава на 4 декември

Ново развитие на казуса

Припомняме, че следващото лично изслушване по делото на Тръмп е насрочено за 4 декември тази година в Манхатънския наказателен съд. 

Адвокатът на Тръмп Тод Бланш след предявяването на обвинението в съда нападна прокурора, че е превърнал делото в "политическо преследване".

По-рано Алвин Браг потвърди, че 45-ият президент на САЩ е обвинен в 34 случая на фалшифициране на бизнес документи от първа степен.

Бившият президент обаче не се призна за виновен по обвиненията.

Тръмп остана под арест малко над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение.

Той пледира "невинен" по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи, след разследване за платени от него "пари за мълчанието" на порнозвезда.

Доналд Тръмп е официално арестуван. Пледира невинен по всички 34 обвинения
Обновена

Доналд Тръмп е официално арестуван. Пледира невинен по всички 34 обвинения

Прецедент в историята на САЩ

Тръмп определи процеса като политически.

Последните анкети на Ройтерс и Ипсос показват, че бившият президент на САЩ увеличава преднината си пред останалите кандидати на Републиканската партия за президентските избори догодина.

От щаба му твърдят, че са събрали 7 милиона долара дарения само за последната седмица.