Стотици демонстранти и тази вечер се събраха в центъра на Букурещ, за да искат оставката на правителството, предадоха световните информационни агенции. 

Те са решени да протестират, докато кабинетът не си отиде от власт. Познати лозунги като: "Предатели" се появиха и на този протест. 

В същото време обаче се появиха и защитници на властта, които са отказали да разговарят с президента Клаус Йоханис, дошъл при тях с желание за диалог. "Моят глас на изборите също се брои", "Заставам зад кабинета", "Нито съм пиян, нито неграмотен", "Всички ние сме Румъния" са гласели някои от носените от тях плакати. 

Припомняме, че по-рано днес социалдемократическото правителство на Румъния оцеля при вот на недоверие в парламента, внесен от дясноцентристката опозиция.

За да бъде свалено правителството, трябваше 233-ма депутати да подкрепят вота на недоверие, или 50 процента от всички депутати.

Припомняме, в Румъния от седмици обстановката е много напрегната, след като наскоро поелите властта социалдемократи внесоха промени в законодателството, според които политици и други властимащи щяха да бъдат амнистирани, ако са откраднали по-малко от 45 хил. евро.

Това предизвика бурна негативна реакция в румънското общество, като улиците на градовете бяха залети от стотици хиляди хора, които протестираха срещу опита на управляващите да стопират сериозните успехи в борбата срещу корупцията, постигнати от румънската съдебна система.