Сваленият от поста президент на Южна Корея Пак Гън-хе се извини, след като сутринта пристигна в прокуратурата в Сеул за разпит, свързан с корупционния скандал, който обхвана държавата в последните месеци. Това съобщава ДПА, позовавайки се на местни медии.

"Извинявам се на обществото", заяви Пак, цитирана от новинарската агенция "Йонап". Тя добави, че ще бъде честна на разпита.

Пак Гън-хе, която е обвинена в корупция, злоупотреба с власт, принуда и изтичане на държавни тайни, може да бъде разпитвана до след полунощ.

Вероятно темите включват обвинението, че местни компании, търсещи облаги, са направили големи дарения до фондации, за които се казва, че са контролирани от близка приятелка на президента - Чхе Сун Сил.

Отстраниха президента на Южна Корея от поста й
Обновена

Отстраниха президента на Южна Корея от поста й

Конституционният съд гласува за импийчмънта на Пак Гън-хе...

Първата жена президент на Южна Корея напусна Синия дом (президентския дворец) миналата седмица след импийчмънт. Тя е обвинена в заговор с Чхе Сун Сил да получат пари от топ южнокорейски компании, включително Самсунг и че е позволила на своята довереница да се намесва в държавите дела.

Импийчмънтът свали имунитета на защитената от наказателно преследване Пак.

През декември Народното събрание на Южна Корея взе първото решение за импийчмънт на президента. По-рано този месец то бе потвърдено от конституционния съд на страната.