Талибаните, които сега управляват Афганистан, забраниха провеждането на протестни акции в страната. Те призоваха афганистанците да избягват масовите прояви и демонстрациите докато не бъдат приети съответните закони и разпоредби, които да бъдат "зачитани от правителството и народа", съобщи Afghanistan Times.

Вчера стотици хора протестираха по улиците на Кабул, за да изразят недоволството си срещу намесата на Пакистан в страната. Мнозина афганистанци, включително бивши официални лица, казват, че Пакистан подкрепя талибаните и им е помогнал да превземат властта.

Стотици протестираха в Кабул срещу намесата на Пакистан в Афганистан

Стотици протестираха в Кабул срещу намесата на Пакистан в Афганистан

Пакистан подкрепя талибаните и им помогна в неотдавнашната им военна кампания

Афганистанските жени също протестират заради посегателствата срещу техните права. Вчера беше съобщено, че талибаните забраняват на жените да спортуват, включително на женския отбор по крикет.

След като ислямисткото движение превзе властта в страната, беше забранена и музиката на публични места. Студентите от музикалния институт бяха принудени да изпочупят инструментите си, а оркестърът им беше разпуснат.

Талибаните обявиха състава на новото правителство на Афганистан

Талибаните обявиха състава на новото правителство на Афганистан

Изненадващо премиер не е Абдул Гани Барадар

На 7 септември талибаните обявиха състава на новото правителство, в което влизат само високопоставени представители на ислямисткото движение и няма жени. То се оглавява от молла Мохамед Хасан Ахунд - началник на съвета на ръководството на талибаните и министър на външните работи през периода 1996-2001 г., когато те управляваха страната.

На 15 август талибаните обкръжиха столицата Кабул и я превзеха за броени часове, без бой. Малко по-късно те обявиха ,че контролират цялата територия на страната.