Британският премиер Тереза Мей заяви, че смята сделката с ЕС за Брекзит за постижима, въпреки затрудненията в преговорите заради граничния режим между Ирландия и Северна Иралндия, предадe Би Би Си.

"Не можем да допуснем разногласията да подкопаят възможността за сключване на добра сделка и да останем без споразумение - ситуация, която никой не желае." - посочи Мей в изявление пред Камарата на общините.

"Продължавам да смятам, че сделка, постигната с преговори, е най-добрият вариант за Обединеното кралство и ЕС. Продължавам да смятам, че тя е постижима." - увери британският премиер.

Изказването й пред депутатите дойде след неуспешната визита в Брюксел на министъра по Брекзит Доминик Рааб, който не успя да постигне пробив в преговорите.

30 лейбъристи ще подкрепят Мей за Брекзит

30 лейбъристи ще подкрепят Мей за Брекзит

Планират да се опълчат на партийния лидер Джереми Корбин

Експертите се надяваха да бъде постигнат напредък в навечерието на срещата на високо равнище между лидерите на страните от ЕС, която предстои на 17 и 18 октомври.

Липсата на съгласие засилва опасенията, че Лондон ще излезе от общността без споразумение, което ще доведе до правен и икономически хаос.